Francuski filmski festival

07/03/2017 - 15:11

  Verujemo da ste se uželeli francuske kinematografije :)
Proslavljamo mesec frankofonije u Nišu i Institut français de Serbie, NIS i Bioskop Kupina film vam donose 4 francuska filma koja će vas navesti da promislite o različitim oblicima nasilja čiji smo svakodnevni svedoci ili žrtve.

Na programu će biti:

Četvrtak, 16. mart, 18h
Dežurna služba
Poput napuštenog ostrva, u bolnici Avisen nalazi se savetovalište u mračnoj i oronuloj zgradi, u dnu hodnika. Jedini posetioci su bolesni muškarci ranjeni u duši, čija bol odaje sve patnje izbegličkog života. Dolaze i odlaze, a ukoliko se ponovo vrate, vraćaju se da ovde pronađu snagu da nastave dalje kako ne bi potonuli…

Petak, 17. mart, 18h
Nisam đubre
Nakon što je brutalno napadnut na ulici, Edi lažno optužuje Ahmeda, idealnog krivca, koga je uočio na ulici nekoliko dana pre napada. Dok Ahmed upada u kandže nemilosrdnog pravosudnog sistema, Edi se trudi da nastavi normalnim tokom život sa ženom i sinom. Dobija novi posao i sve izgleda kao da se vratilo u normalu. Međutim, polako ga pritiska breme njegovog nemoralnog postupka… Rizikujući da izgubi sve, Edi će pokušati da otkrije istinu…

Subota, 18. mart, 18h
Centar ciklona
Dok građanski rat uveliko razara jednu afričku zemlju, sud buntovniku koga terete za ratne zločine postavlja za branioca po službenoj dužnosti jednu mladu advokaticu. Kao u šahovskoj partiji, rasplamsava se sukob između dvoje ljudi potpuno različitih stavova i shvatanja: advokatice idealiste i bivšeg deteta –vojnika.

Nedelja, 19. mart , 18h
Beli vitezovi
Žak Arno, predsednik jedne NVO ubeđuje francuske porodice koje imaju problema sa usvajanjem da finansiraju njegovu misiju spasavanja siročadi, žrtvi rata u Africi. Posvećeni ovoj misiji, njegovi volonteri i on dobijaju mesec dana da izbave i dovedu 300 mališana u Francusku. Međutim, da li će glavešine sela dozvoliti odvođenje toliko dece?

Ulaz na sve projekcije je 100 dinara uz gratis kokice!
Vidimo se!